Blog

Faktúra za Google Ads - ako ju nájsť a stiahnuť

Pri našej práci dostávame od klientov veľmi často otázku, ako by si mohli stiahnuť faktúry za reklamy v Google Ads účte, ktoré potrebujú zaradiť do účtovníctva. Pravdou je, že tento postup nie je celkom intuitívny, takže sme sa rozhodli spísať ho v tomto článku.



Google má mnoho služieb a hoci všetky zastrešuje ten istý gigant, každá z nich funguje inak a má inak vyzerajúce rozhranie. Preto sú majitelia účtov často zmätení, kde nájsť faktúru práve od reklám, ktoré si nechávali bežať na Google Ads, službou predtým známou ako Google AdWords.

  1. V prvom rade samozrejme musíte byť prihlásení do svojho účtu na Google Ads: choďte na stránku ads.google.com/ a prihláste sa pomocou svojho prihlasovacieho mena a hesla. Následne vpravo hore nájdite ikonku kľúča a vojdite do Nástroje a nastavenia.
  2. Po otvorení kariet nájdite pod kartou Fakturácia voľbu Prehľad fakturácie.
  3. Zobrazí sa vám prehľad a zvolíte si sekciu Transakcie, kde kliknete na položku Zobrazenie transakcií.
  4. V tomto zobrazení si najprv zvoľte príslušné obdobie, v ktorom sa transakcie odohrali a z ktorého chcete získať faktúru.
  5. V tomto zozname uvidíte kalendárne mesiace spolu s konečným zostatkom kreditu za daný mesiac. Ktorýkoľvek mesiac si môžete rozkliknúť a otvoria sa vám detaily.
  6. V detailoch vidíte dátumy jednotlivých transakcií, a položku Dokumenty. Keď si ju rozkliknete, ukáže sa vám faktúra za Google Ads v danom období.
  7. Pod názvom faktúry vidíte odkaz na stiahnutie spolu s dátumom, kedy bola vygenerovaná. Kliknutím na odkaz si faktúru môžete otvoriť, alebo stiahnuť do počítača. Hotovo!
Dôležité je na záver poznamenať, že faktúry za určitý mesiac sa generujú až niekoľko dní po začatí nasledujúceho mesiaca.



Návrat späť

hidden

© 2024 Home Design Creative Studio. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov